Свинско с лимон

дата: 10.12.2010 час: 16:33
 
 
Традиционно за Коледа и Нова година в Гърция се приготвя свинско. Ето една интересна рецепта с лимон и зеленчуци.


Време за приготвяне
2 часа


Необходими продукти


* обезкостено свинско месо, нарязано на парчета около 5 см: 1.5 кг
* целина с листата: 2 кг
* кромид лук нарязан на ситно: 2 бр
* зехтин: ¾ чаша
* лимонов сок прясно изцеден: ½ чаша
* сол: 1 л
* Прясно смлян черен пипер


Начин на приготвяне


* Нарежете целина на парчета от по 2 см.
* Сложете я в тенджера, покрийте с вода и оставете да заври.
* Варете 10 минути.
* Изцедете и оставете настрана.

* В тиган задушете лука в зехтина.
* Когато омекне, добавете свинското, заедно с 3 чаши вода.
* Оставете да заври и гответе 45 минути на средна температура.
* Добавете целината, сол и пипер и оставете да къкри за още 25 минути на слаб огън.
* Не изцеждайте, оставете водата да изври.
* Добавете лимоновия сок и разбъркайте.
* Свалете от котлона и оставете ястието за 10 минути преди да сервирате.



Сервирайте със салата или зеленчуци.

Източник: Рецепта за свинско с лимон – за една гръцка Нова година


Етикети: | | | |
Изберете дестинация
worldmap Саронически острови Пелопонес Централна Гърция Атика Епир Тесалия Споради Йонийски Острови Крит Циклади Додеканези Егейски острови Атон Македония и Тракия Халкидики Тасос
Последвайте Пътеводител Гърция: