Ски курорт Лаилиа - Серес

дата: 16.12.2010 час: 12:41
 
 
Ски център Лаилиа е разположен в планината Вронду на 1600 - 1847 м надморска височина. Разпростира се по билото на Али Баба и включва гъсти борови и букови гори. Заслужава си да бъде посетен заради уникалния пейзаж. Лаилиа е малък по размер ски курорт, център на атракция за жителите на град Серес и за неговите гости, защото комбинира природни красотис, исторически забележителности и развлечения. Ски центърът е на 27 км от Серес , 105 км от Солун и 600 км от Атина.

Ски центърът е открит през 1978 г от Serres Hiking Association. През по-голямата част на годината е покрит със сняг. Не случайно на територията на Лаилиа се организират национални състезания по ски спускания, регионални шампионати и други местни зимни прояви.

Пистата е с дължина 1200 м, ски пътеки (от 2500 – 5000 – 7500 – 10000 м) и отделни съоръжения за начинаещи скиори.

Има 4 седалкови лифта и лифт за деца. Има възможност за ски спускания и през ноща на централната писта.

Към центъра са изградени ски училище, бюро за ски под наем, ресторант, бар, лифт станция и паркинг. Хижа Карабурунис предлага настаняване за около 65 души.

Източник: SKI CENTER LAILIA

Превод от английски език: Пътеводител ГърцияОще ски курорти в Гърция:

Ски курорт Василица - Гревена

Ски курорт Фалакро - Драма

Ски курорт Вигла - Флорина

Ски курорт Мецово - Йоанина

Ски курорт Менало - Пелопонес


Етикети: | | | | |
Изберете дестинация
worldmap Саронически острови Пелопонес Централна Гърция Атика Епир Тесалия Споради Йонийски Острови Крит Циклади Додеканези Егейски острови Атон Македония и Тракия Халкидики Тасос
Последвайте Пътеводител Гърция: