Ски курорт Фалакро - Драма

дата: 16.12.2010 час: 14:04
 
 
Фалакро е ски център, разположен в най-северната част на Гърция - Драма и носещата същото име планина. Както самото име посочва (фалакро = плешив), планината се отличава със слабо развита растителност, което определя и нейната уникалност. Ски центърът е на разстояние 46 км от Драма и покрива площ от 600 кв км. Гледката от високо е величествена. Пред вас се разкриват Нестос, Тасос, Олимпос и Атос.

Ски център Фалакро разполага с модерна инфраструктура и се нарежда сред най-добрите в цяла Гърция. За региона на Драма и цялата територия на източна Македония и Тракия, Фалакро обслужва нуждите на туристопотока.

Центърът предоставя 4 въжени лифта, четириместен лифт, 2 двуместни лифта и лифт за деца. Пистите са 20 на брой с общша дължина 22 км. Фалакро предлага отлични условия за ски през сезона от декември до април. Пистите са различни по трудност за спускане, ски пробег и алпинизъм.

Изградена са хижи, като две от тях са в подножието на центъра, а една е на 2110 м надморска височина със спираща дъха гледка. От там се виждат селища в България в района на Западни Родопи, Егейско море, остров Тасос, планината Олимп, долината на Драма и впечатляващия каньон на Пирги.

Една от хижите предоставя и ресторант с 80 места, Във Фалакрио можете да закупите или наемете ски екипировка, училище по ски и сноуборд и обособен паркинг.


Източник: SKI CENTER FALAKRO

Превод от английски език: Пътеводител ГърцияОще ски курорти в Гърция:

Ски курорт Василица - Гревена

Ски курорт Лаилиа - Серес

Ски курорт Вигла - Флорина

Ски курорт Мецово - Йоанина

Ски курорт Менало - Пелопонес

Ски курорт Калаврита

Ски курорт Хрисо Елафи

Ски курорт Сели


Етикети: | | | | | |
Изберете дестинация
worldmap Саронически острови Пелопонес Централна Гърция Атика Епир Тесалия Споради Йонийски Острови Крит Циклади Додеканези Егейски острови Атон Македония и Тракия Халкидики Тасос
Последвайте Пътеводител Гърция: