Рецепта за свинско със сливи и ябълки - остров Ск...

дата: 12.06.2011 час: 10:47
 
 
Необходими продукти:

  • свинско месо, нарязано на кубчета
  • 3 каротофа
  • 2 ябълки
  • 10 сини сливи
  • 1 глава лук
  • 1-2 скилидки чесън
  • 1 чаша червено
  • зехтин, сол и черен пипер



Начин на приготвяне

Запържете в дълбок тиган чесъна и след като получи цвят, прибавете и свинското месо (предварително нарязано на кубчета). Добавете лука, сините сливи и парченцата ябълка, разбъркайте добре. След което "загасете" с чаша червено вино. Накрая прибавете и едро нарязаните картофи. Подправете на вкус със сол и черен пипер.

Оставете ястието да поври около 20-30 мин. Можете да гарнирате с ориз.

Бъдете внимателни при консумация, ако не сте отстранили костилките от сините сливи.

Традиционно ястие, което задължително трябва да опитате, ако сте на остров Скопелос


Снимка: Пътеводител Гърция





Етикети: | | | | | | | | |
Изберете дестинация
worldmap Саронически острови Пелопонес Централна Гърция Атика Епир Тесалия Споради Йонийски Острови Крит Циклади Додеканези Егейски острови Атон Македония и Тракия Халкидики Тасос
Последвайте Пътеводител Гърция: