Рецепта за патладжан в доматен сос

дата: 11.11.2011 час: 20:43
 
 

Необходими продукти:

  • 6-8 патладжана
  • 2 големи глави лук
  • 3 скилидки чесън
  • няколко зрели домата
  • зехтин
  • сирене (фета)
  • магданоз
  • сол и черен пипер


Начин на приготвяне:

Отстранете горчивия вкус на патладжаните, след което ги оставете да се отцедят или ги подсушете с кърпа. Наредете ги в тава и ги покрийте с алуминиево фолио за готвене. Изпечете патладжаните на фурна 180 -200 С за около час.

Докато се пекат патладжаните, пригответе соса. Запържете лука, който предварително сте нарязали на по-дебели полумесеци, заедно със скилидките чесън (цели). Когато омекнат добре, прибавете доматите (настъргани), сол, черен пипер и малко вода, за да стане по-богат соса. Когато се сгъсти, залейте патладжаните в тавата, поръсете с натрошено сирене, ситно нарязан магданоз и прясно смлян черен пипер. Върнете ястието отново във фурната на 180 С за около 30-40 мин.

Автор и снимки: Nosy Nostimies

Превод от гръцки език: Пътеводител Гърция


Още рецепти с патладжан:

Папуцакия

Лодки от патладжан




Етикети: | | | | | |
Изберете дестинация
worldmap Саронически острови Пелопонес Централна Гърция Атика Епир Тесалия Споради Йонийски Острови Крит Циклади Додеканези Егейски острови Атон Македония и Тракия Халкидики Тасос
Последвайте Пътеводител Гърция: