Рецепта за лодки от патладжан

дата: 20.07.2011 час: 17:03
 
 
Необходими продукти:

  • 2 бр продълговати патладжани
  • 4 яйца (или само жълтъка)
  • 1 глава ситно нарязан лук
  • 1 добре узрял домат (нарязан на дребно)
  • мащерка или риган
  • сол, черен пипер
  • ситно нарязан магданоз
  • дребно нарязани гъби (по избор)


Начин на приготвяне:

Нарежете патладжаните на две (по дължина) и изрежете с нож вътрешната страна на ромбове и ивици (това е необходимо, за да може по-лесно да се издълбае). Изпържете докато омекне и издълбайте така, че да се оформят "лодки".

Наредете патладжаните в тава и счупете по едно цяло яйце във всяка "лодка" поотделно.

Запържете лука и останалите продукти, заедно със съдържанието на патладжаните, което вече сме издълбали. С тази плънка допълнете "лодките", а ако ви остане допълнително, можете да поставите и извън тях. Ястието се пече в преварително загрята фурна, на 180 градуса за около 15-20 мин (колкото да се изпече яйцето).

Ако обичате яйцето да е рохко, тогава отделете белтъка и използвайте само жълтъка. След като сте изпекли ястието за около 20 мин във фурната, оформете кладенче в средата на всяка "лодка" и поставете само жълтъка на яйцето. Изключете фурната и върнете ястието, докато жълтъците леко се запекат.

Автор и снимки: Nosy-Nostimies

Превод от гръцки език: Пътеводител Гърция



Етикети: | | | | | | | | | | | | | | | | |
Изберете дестинация
worldmap Саронически острови Пелопонес Централна Гърция Атика Епир Тесалия Споради Йонийски Острови Крит Циклади Додеканези Егейски острови Атон Македония и Тракия Халкидики Тасос
Последвайте Пътеводител Гърция: