Пиле по рецепта на леля Попи

дата: 06.02.2012 час: 23:41
 
 
Необходими продукти за 4 порции:

  • 1 пиле
  • 1 ч.ч зелени и черни маслини без костилки
  • 1винена чапа узо или коняк
  • 1 ситно нарязан лук
  • 2 ситно нарязани скилидки чесън
  • 1 с.л капари
  • 1 ч.л ситно нарязан пресен босилек
  • 1 ч.л ситно нарязан пресен босилек
  • 1 ч.ч зехтин
сол, черен пипер, червен пипер


Начин на приготвяне:

Нарежете пилето на порции и го оваляйте в подправките - сол и черен пипер. В тенджера загрейте малко зехтин и изпържете пилето, докато придобие цвят, след което го "загасете" с узо или коняк.

Прибавете лука, червения пипер, чесъна, магданоза, босилека, капари, маслините и останалото количество зехтин, заедно с две чаши вода. Оставете ястието на средно силен огън за около 40-45 мин.

Пържени картофи или ориз са подходяща гарнитура. Ястието може да бъде придружено от чаша добре охладено вино розе.


Автор и снимки: Nosy Nostimies

Превод от гръцки език: Пътеводител Гърция




Етикети: | | | |
Изберете дестинация
worldmap Саронически острови Пелопонес Централна Гърция Атика Епир Тесалия Споради Йонийски Острови Крит Циклади Додеканези Егейски острови Атон Македония и Тракия Халкидики Тасос
Последвайте Пътеводител Гърция: