Папуцакия

дата: 15.10.2010 час: 13:26
 
 
Необходими продукти:

  • 2 средно големи глави лук, нарязани на дребно
  • 1 яйце, леко разбито
  • 1/2 кг кайма
  • 1/2 ч.ч. настърган кашкавал
  • 1/4 ч.ч. масло
  • 2 с.л. галета
  • 2 средно големи домата, нарязани на дребно
  • 1 кг патладжани
  • 2 ч.л. сол
  • 1 ч.ч. сос бешамел
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • ситно нарязан магданоз
  • 1 и 1/2 доматен сос


Начин на приготвяне:

Запържете леко лука и каймата в маслото, като бъркате постоянно. Прибавете доматите, солта и черния пипер. Поставете капак за около 15 минути. Отстранете ястието от огъня. Прибавете магданоза, яйцето, 1/4 ч.ч. кашкавал и галетата. От върха на патладжана направете полу разрез по дължина. Поставете в тава и печете на умерена фурна, докато патладжаните омекнат и придобият леко кафяв цват (за около 30-40 мин). С помощта на острието на ножа, разтворете разреза (разделете патладжаните на 2 части) и напълнете със сместа.

Пригответе сос бешамел. Полейте с по една супена лъжица всеки патладжан.

Поръсете с останалия настърган кашкавал и напръскайте леко с масло.

Поставете тавичката обратно във фурната. Ако желаете, прибавете и доматен сос. Печете ястието в предварително загрята фурна за около 35 мин.


Източник: Papoutsakia

Превод от английски език: Пътеводител Гърция




Етикети: | | | | | | | | |
Изберете дестинация
worldmap Саронически острови Пелопонес Централна Гърция Атика Епир Тесалия Споради Йонийски Острови Крит Циклади Додеканези Егейски острови Атон Македония и Тракия Халкидики Тасос
Последвайте Пътеводител Гърция: