Панирано фета сирене с нар

дата: 24.11.2010 час: 16:29
 
 
Необходими продукти:

  • сирене фета на правоъгълни парчета
  • 1 яйце
  • малко брашно
  • 1 нар
  • зехтин


Начин на приготвяне:

Почистете нара като заделите 1-2 с.л цели зрънца. Останалите поставете в торбичка и пресовайте, докато се отдели сок.

Разбийте яйцето и потопете в него парчетата фета, след това в брашно и най-накрая изпържете в горещия зехтин. Като се изпържи от едната страна, внимателно обърнете сиренето от другата.


Ястието се сервира, докато е топло, като го полеете със сок от нар и украсите с няколко цели зрънца.


Източник: Φέτα τηγανιτή με ρόδι

Превод от гръцки език: Пътеводител Гърция


Още рецепти с нар:

Салата от зеле с нар




Етикети: | | | | | | | |
Изберете дестинация
worldmap Саронически острови Пелопонес Централна Гърция Атика Епир Тесалия Споради Йонийски Острови Крит Циклади Додеканези Егейски острови Атон Македония и Тракия Халкидики Тасос
Последвайте Пътеводител Гърция: