ОрмилияСподели във Facebook

Почивка на Халкидики, Гърция (оферти 2011)

Екскурзии в Гърция (оферти 2011)

Община Ормилия

Община Ормилия комбинира както ръст в сферата на туризма, така и в селското стопанство. По крайбрежието е силно застъпена туристическата индустрия и селищата привличат посетители с цел отдих и забавление. Населението във вътрешността интензивно се занимава с обработването на земята и отглеждането на маслинови дървета - продукт, характеризиращ регионът като един от най-добрите за добив на маслини в Гърция.

Ормилия е град, разположен в долината на река Хаврия. Намира се на разстояние 87км от Солун и 27км от Полигирос. Градът е едно от най-старите селища на полуостров Халкидики. Свидетелства за съществуването си още от Неолита под името Сермили, Ермили или Ермилия през средновековието и Ормилия в днешни дни.

Регионът се отличава с удивителна природа и безкрайни маслинови масиви. Мекият средиземноморски климат, слънцето и наличието на река Хаврия правят земята една от най- плодородните на полуострова.

Ормилия е запазила характерната архитектура на селищата на Халкидики - комбинация от традиционни къщи и колоритни тесни улички.

Плаж Псакудия се отличава с уникална красота, която впечатлява и най-взискателния посетител. Плажната ивица е с дължина 4 км, като морските води са подходящи за плувци от всички възрасти. Длъжни сме да отбележим, че винаги е бил възнаграждаван със "Син флаг" (Blue Flag)

На път за Ситония (вторият ръкав на полуостров Халкидики) достигаме до Метаморфоси, град изграден в иглолистен регион в близост до крайбрежието - уникална комбинация, която привлича посетители не само от Гърция, но и от цяла Европа години наред.Текст:Chaimber of Halkidiki

Превод от гръцки език: Пътеводител Гърция
Етикети: | | | | | | |
Изберете дестинация
worldmap Саронически острови Пелопонес Централна Гърция Атика Епир Тесалия Споради Йонийски Острови Крит Циклади Додеканези Егейски острови Атон Македония и Тракия Халкидики Тасос
Последвайте Пътеводител Гърция: