Крепостта на град Парга

дата: 21.01.2012 час: 17:24
 
 

Град Парга е разположен в тих залив, а сградите се спускат по хълма в характерното за морските градове амфитеатрално разположение. Голяма част от улиците представляват тесни пътеки, които криволичат между къщите. Те се спускат до крайбрежната улица и ако ги последвате, ще ви отведат до живописното пристанище.

А именно от пристанището се разкрива гледка към крепостта, която е разположена на възвишение над града. От миналото до наши дни са се съхранили останики от крепостната стена и сграда, която някога е била казарма, а днес е превърната в кафене - атракция за туристите и гостите на града.

Фото - албум: Поглед от високо: крепостта на Парга

В миналото крепостта е осигурявала защита на града. Осемте кули на съоръжението са били разположение така, че да не могат да бъдат разрушени при обстрел от морето. Има предположение за наличието на таен тунел, който е водел от крепостта към морето.

Макар и споделено с шеговита нотка, предизвикателството е как да достигнете до крепостта. Ако началната точка е пристанището, ще трбва проправите път между къщите и да изкачите стълбите. През прохладните месеци задачата е лесно преодолима, но през лятото препоръчително е да изберете подходящ час на посещение - рано сутрин или късно привечер.

Фото - албум: На разходка по улиците на колоритния град Парга

От крепостта се открива неповторима гледка към град Парга, островът на Богородица и към плаж Волтос. Вечер преди залез слънце, когато светлината подчертава всеки нюанс на цветовете, моментът е подходящ да заснемете неповторими кадри от вашата почивка в Парга!

Текст и снимки: Пътеводител Гърция

инфотур 28.10.2011


Още по темата:

Плажовете на Парга

Островът на Богородица край град Парга
Етикети: | | | |
Изберете дестинация
worldmap Саронически острови Пелопонес Централна Гърция Атика Епир Тесалия Споради Йонийски Острови Крит Циклади Додеканези Егейски острови Атон Македония и Тракия Халкидики Тасос
Последвайте Пътеводител Гърция: