Конкурс Гърция през моите очи

дата: 14.05.2012 час: 11:40
 
 
Гръцката фондация за култура и Гръцката туристическа организация в България организират за четвърта поредна година конкурс за изящни и приложни изкуства.

Целта на конкурса е да подтикне децата в България да представят с помощта на цветовете и формите Гърция - място на богове и титани, мислители и олимпийски победители, място с древни паметници, средновековни крепости и манастири, живописни заливчета и безкрайно синьо море.


Конкурсът се провежда в две категории:

Изящни изкуства - живопис и графика (Максимален размер на рисунките - 50х70 см.)

Приложни изкуства - стъклопис, керамика, текстил природни материали и работа с хартия.

Възрастовите групи
за участниците в категория изящни изкуства са:
І група: 7 - 9 години
ІІ група: 10 - 13 години
ІІІ група: 14 - 17 години

и за участниците в категория приложни изкуства:
І група: 10 - 13 години
ІІ група: 14 - 17 години

Срок за участие в конкурса: 9 април - 20 май 2012 г.

Адрес за получаване:
Гръцка фондация за култура
ул."Васил Друмев"No 30
София 1505

Допълнителни условия:

Всяка творба трябва да бъде придружена от следната информация:
  • име на автора
  • възраст
  • пощенски и електронен адрес
  • телефон за контакти

Творбите трябва да са създадени през 2012г., да са оригинални и да не са изпращани на други конкурси. Те не подлежат на връщане и Гръцката фондация за култура и Гръцката организация по туризъм си запазват правото да ги публикуват с цел презентация на Гърция и популяризиране на конкурса. Конкурсни творби, които не отговарят на посочените в регламента изисквания няма да се журират.

Награди

Наградният фонд на конкурса, предоставен с подкрепата на Гръцката организация по туризъм и с любезното съдействие на туристическа агенция "Мелитурс"и Организация по туризъм гр. Солун включва екскурзии за победителите и техните придружители до известни туристически дестинации в Гърция. Гръцката фондация за култура ще раздаде и поощрителни награди.

Победителите в конкурса ще бъдат обявени и наградени на откриването на изложбата на 4 юни, по повод на Международния ден на детето. Творбите ще бъдат предоставени на вниманието на българската общественост в изложбената зала на Гръцката фондация за култура в периода от 4 юни до 8 септември 2012 г.Етикети: |
Изберете дестинация
worldmap Саронически острови Пелопонес Централна Гърция Атика Епир Тесалия Споради Йонийски Острови Крит Циклади Додеканези Егейски острови Атон Македония и Тракия Халкидики Тасос
Последвайте Пътеводител Гърция: