Град Скопелос

До остров Скопелос можете да достигнете с ферибот, който тръгва от пристанището на град Волос. След около 3 1/2 ч пътуване, пред вас ще се разкрие невероятна гледка на стъпаловидно подредени по хълма варосаните в бяло къщи на град Скопелос.

Разположен на североизточния бряг на острова, град Скопелос представлява най-голямото населено място, главен пристанищен град, основен туристически център с добре развита база за настаняване. По крайбрежието на града са разположени множество таверни, ресторанти и кокетни сувенирни магазини. Тук посетителите могат да изберат и крадки програми за разходка с лодка до съседните острови Скиатос и Алонисос.

Архитектурата на град Скопелос е съхранена до наши дни благодарение на специален декрет, който задължава новото строителство на територията на града, както и реставрирането на старите постройки да са в унисон с заобикалящата ги архитектурна среда. Височината на сградите не трябва да надхвърля 2 етажа, покривът да е от каменни плочи и вратите, балконите и прозорците да са направени от дърво.

Текст и снимка: Пътеводител Гърция
Дата: 03.06.2011


Още по темата:

Снимки от град Скопелос

Параклиси на остров Скопелос

Фериботна линия Волос - Скиатос - Скопелос - Алонисос за период 14/06/2011 до 07/07/2011

Изберете дестинация
worldmap Саронически острови Пелопонес Централна Гърция Атика Епир Тесалия Споради Йонийски Острови Крит Циклади Додеканези Егейски острови Атон Македония и Тракия Халкидики Тасос
Последвайте Пътеводител Гърция: