Рибна таверна - скара Флегра, Полихроно (Касандра...

дата: 19.09.2010 час: 18:24
 
 



Рибен ресторант - скара "Флегра"
Полихроно, Касандра

тел: +30 23740 51211
gsm: +306948 181 591

email: flegravam@yahoo.gr
web site: Facebook group FLEGRA for ever




" За Халкидики се носят много легенди в духа на елинистичните традиции. Ръкавът Касандра бил известен още с името Флегра, което означавало "огнище". Според митологията Халкидики е мястото, където са се водили големите битки между Зевс, другите Олимпийски богове и Гигантите - децата на Гея- богинята на Земята и Уран. Единият от ръкавите на Халкидики, полуостров Касандра,
получава името си от Касандър, владетел на Македония. Другата част, Ситония, е кръстена на Ситон, синът на богът на моретата Посейдон, а името на третия ръкав идва от гиганта Атос, който е известен с това, че хвърлил огромен камък по Зевс, но не го улучил...."


При рибен ресторант - скара "Флегра", в контраст с митологията, ще попаднете на хубава таверна, свеж въздух, гледка към морето, спокойствие и отдих далеч от стреса и шума на града.

Ще предложим на вас и вашата компания вкусни ястия от прясна риба и мезета, които закупуваме от местните рибари и са сготвени с мерак. Ако пък предпочитате току що изпечени ястия от месо на скара, които да комбинирате с бира, ние ще ви поднесем най-прясното приготвено..

Също така ястията, приготвени по традиционна гръцка рецепта, ги поднасяме с нотка гурме.

Ако сте любител на гръцката кухня и обичате да опитвате нови ястия, то значи, че сте попаднали на подходящото място.
Като предястие можете да поръчате Спартанска салата (маруля, рукула, сусам, жито, сшшени смокини и сос) или Критска салата (Критски сухар, ситно нарязан домат, сирене Фета, маслини). Сред топлите предястия се открояват шишчета сочни Гъби на скара или Пълнени патладжани на скара със сирене фета и чеснов зехтин.

От ястията със свинско месо можете да опитате Пияно мезе (парченца свинско месо, три цвята чушки и гъби, приготвени в червен доматен сос). С агнешко месо се
приготвят Касандрино (агнешко руло с пълнеж от лозови листа, червени сладки чушки, овче тръдо сирене Кефалогравиера и сос с копър) и Клефтико (агнешко със зеленчуци и чесън, задушено в хартия за готвене). Друг специалитет на заведението е Македонска гозба с телешко в доматен сос, сервирано върху юфка и покрито с лек млечен сос бешамел. Сред ястията с пиле се откроява Пиле ала Крем, приготвено с гъбена салца и гарнирано с ориз и пържени картофи. Но също така не забравяйте, че вашият кулинарен тур може да започне с Паста омар за двама - пресен
омар с паста лингуини и розе сос от домати и сметана.

Подбрани бели, червени и розе вина ще подчертаят вкуса на избраното от вас ястие.

Всеки сезон Рибен ресторант - скара "Флегра" отваря врати през февруари за уикенда (пет-съб-нед) и от май до октоври - ежедневно за индивидуални посетители и организирани туристически групи.



Какъвто и да е вашият избор, ще останете доволни и ще ни посетите отново, защото нашите клиенти са и наши приятели!



View Larger Map


Етикети: | | | | |
Изберете дестинация
worldmap Саронически острови Пелопонес Централна Гърция Атика Епир Тесалия Споради Йонийски Острови Крит Циклади Додеканези Егейски острови Атон Македония и Тракия Халкидики Тасос
Последвайте Пътеводител Гърция: