30.09 - Европейски ден на езиците

дата: 26.09.2012 час: 10:08
 
 
По покана на Гръцката фондация за култура

Гръцката фондация за култура участва за втора поредна година в празника на езиците (неделя, 30 септември 2012 г.), който се организира съвместно с други 20 културни центрове и организации в София и EUNIC-България, на площада пред Народния театър "Иван Вазов" (11.00-17.00 ч.)


Съветът на министрите при Съвета на Европа през 2001 г. взема решение и от тогава всяка година на 26 септември се отбелязва и се стимулира многоезичието в Европа. Целта на проявата е да изостри интереса на обществото към европейското езиково богатство с цел да го подпомогне да разбере значението на изучаването на езици, да подкрепи създаването на положителни настроения към всички европейски езици и да стимулира изучаването на чужди езици през целия живот.

Един общ празник на това езиково многообразие на Европа с информационни щандове, конкурси, игри, ученически представления и много други. Изявата се организира под егидата на Столична община и на Министерството на образованието, младежта и науката. Медиен партньор - Българско национално радио.


Неделя, 30 септември 2012 г. (11:00-17:00 ч.)
Площада през Народния театър "Иван Вазов"


Инициативи на Гръцката фондация за култураЕтикети: |
Изберете дестинация
worldmap Саронически острови Пелопонес Централна Гърция Атика Епир Тесалия Споради Йонийски Острови Крит Циклади Додеканези Егейски острови Атон Македония и Тракия Халкидики Тасос
Последвайте Пътеводител Гърция: