Опознайте планината Пиндос

Недалеч от Трикала, Пили и Каламбака се намира най-внушителната планина в Гърция, която се облича в различни цветове през зезоните.

Селищата са разпръснати наоколо, в основата на вечно зелените планински склонове и в близост до безброй извори или притоци на рекоте Ахилос и Пиниос. Всяко едно от тях е красиво, в традиционен стил, гостоприемно и се свързва с останалите селища посредством наскоро построени пътища, които преминават през неописуеми природни пейзажи: Елати, Петули, Нерайдохори, Кастаня, селцата на Аспропотамо, селищата на Месохора и Хасия. В тях са изградени модерни и традиционни хотели, бази за настаняване и напълно оборудвани стаи. Тук ще опитате местни продукти като сирене, месо, зеленчуци и плодове, вино и узо, известни с тяхното отлично качество. Посетителите имат възможност да се насладят на дълга почивка или интересна екскурзия.

През лятото Пиндос се превръща в оживен курорт. Посетителите се радват на прохладен климат, свеж въздух, хладки води на изворите, традиционни фестивали и панаири, неповторими природни красоти.

Възможности за риболов в река Ахилос, конна езда, маунтин байк и въздушни спортове, разходка в планината, придвижване по сенчестата пътека на Козикас с добре организирани курорти и с гледка към Тесалийската равнина. За тези от вас, които желаят, могат да покорят върховете и да изкачат впечатляващите скали, или да отведат техните каяци в бурните води на Аспропотамос, Ахелос, Пинеос и Портаикос.

Тук има обилен сняг през зимата и посетителите могат да се насладят на зимния пейзаж. Има възможност за ски спускания или ски преходи по пистата на Петрули под синьото небе, или да се насладите на гледката от топлите и уютни стаи на курортите.

В Козакас можете да участвате в организиран лов на специялно отглеждан дивеч. Когато наближи ловния сезон, ловци от цяла Гърция и чужбина обхождат всеки склон.Източник: брошура "Prefecture of Trikala - Meteora"
Автор: Committee for the touristic promotion of the Prefecture of Trikala

Превод от английски език: Пътеводител Гърция

Изберете дестинация
worldmap Саронически острови Пелопонес Централна Гърция Атика Епир Тесалия Споради Йонийски Острови Крит Циклади Додеканези Егейски острови Атон Македония и Тракия Халкидики Тасос
Последвайте Пътеводител Гърция: