Направи си сам: Чичко Тревичко в черупка от яйце

дата: 11.02.2011 час: 08:29
 
 
Ето една добра възможност да подготвите заедно с децата макет, който по елементарен начин ще им демонстрира, как нищо не се губи в природата. Успоредно с това ще научат как израства едно растение. Подберете няколко здрави черупки от яйца, които сте използвали при готвене. Погрижете се да сте отчупили малко парченце от черупката, достатъчно да извадите съдържимото на яйцето. Измийте добре черупките и ги напълнете наполовина с пръст от градината. Поставете на повърхността няколко семена от растения като трева, копър, леща и др. Поръсвайте редовно с вода и след седмица вашите яйца ще имат ... коса. Украсете с маркер, като нарисувате уста, очи и нос, мустаци, очила, розови бузи, червени устни и каквото още измислят децата.

Сложете вашите яйца-човечета на прозореца или по рафтовете в кухнята върху поставка за варени яйца. Когато израстнат достатъчно, прехвърлете растенията в малки саксийки.


Източник: Τι μπορώ να κάνω με τα τσόφλια από τα αυγά Ν.2

Превод от гръцки език: Пътеводител Гърция


Етикети:
Изберете дестинация
worldmap Саронически острови Пелопонес Централна Гърция Атика Епир Тесалия Споради Йонийски Острови Крит Циклади Додеканези Егейски острови Атон Македония и Тракия Халкидики Тасос
Последвайте Пътеводител Гърция: